Sider

14. desember 2012

Gardin på tilbud!

Den nydelige gardinen i en grå/beige farge og med vakre mønstre, er endelig på tilbud.
Den passer fint til de fleste stuer i de fleste hjem rundt om i verden. Den har et romantisk preg som varmer kropp og sjel. 


Planløsning baderom


Jeg fikk en oppgave i å lage en planløsning av baderommet til Mona og datteren Emma. Mona er 38 år gammel og jobber på Kårstø, og Emma går på siste året på ungdomsskolen. De er begge travle med jobb, skole og fritidsaktiviteter. De bruker litt tid på å pynte seg og liker å bruke god tid foran speilet. De ønsker at badet skal ha både badekar og dusj, hver sin vask med speil og god skap plass til håndklær, dopapir, sminke og andre ting. De ønsker at flisene blir byttet ut,men varmekablene de har skal beholdes. De er begge glade i feminine farger og fine ting, og vil gjerne ha det litt i den stilen, men ikke for feminint tilfelle det skal selges en gang. 

Om boligen. 
Boligen er en tomannsbolig fra 1999. Huset ligger i Skåredalen. Rommet er hovedbadet i boligen, men det finnes et mindre bad med WC, vask og dusj dom er mest begrenset på gjester. Hovedbadet ligger i første etasje og har et vindu mot nord. 


Jeg startet med å lage en fremdriftsplan, hvor jeg skrev hvor lang tid jeg trodde jeg kom til å bruke på de forskjellige oppgavene jeg skulle gjøre. Når jeg var ferdig med oppgavene skrev jeg inn hvor lang tid jeg brukte i etterkant. 

Så skrev jeg en funksjonsanalyse hvor jeg fyller ut hvem de er og behovene deres. Noen av feltene står tomme for det ikke er noen informasjon om det. 


Etter funksjonsanalysen laget jeg en materialplansje, hvor jeg har plassert inn sanitær utstyr og tingene jeg har valgt ut til badet. Jeg har plukket ut ganske enkle men rene ting til badet. Hvite møbler, grå gulvfliser, beige veggfarge, og litt dekorasjon for å få litt av den feminine stilen. 




Etter all planleggingen av materialer, farger og gulv, begynte jeg å tegne rommet opp i ArchiCAD. Der fikk jeg plassert alt kunden ønsket seg, og litt mer. To vasker med speil over, dusj, badekar, do, hyller og skap, og knagger på veggen. Jeg plasserte det på en ganske praktisk måte, iforhold til døren. 


Her er bilder av plantegningen, Snitt A og Snitt B. Hvor du ser fra oversiden, og opprissene av rommet.


Etter tegneprosessen printet jeg ut plantegningen og snitt A og B uten farge. Når jeg hadde fått disse tegningene i papirutgave, farget jeg dem for hånd.
Og helt til slutt skrev jeg et kundebrev til Mona og Emma, hvor jeg skrev beskrivelse om innredningen, gulv og farge valg m.m. 
Etter dette hadde jeg et kundemøte, hvor jeg presenterte alt til kundene. 

5. desember 2012

Praksis uke - Bohus dag 5

Den siste dagen var det ikke så veldig mye å gjøre. Jeg pakket opp noen nye varer som hadde kommet, og satte litt på plass i hyllene rundt om i butikken. I de fleste pakkene med varer var det mye isopor oppi, så etter jeg var ferdig å pakke ut måtte jeg frem med en støvsuger for å rydde opp alt. Når klokken ble 14.00 sa jeg farvel til de som jobber der og takket for en fin uke på Bohus Vikse Møbler.

Jeg hadde en effektiv, utfordrende og morsom uke der, og håper de ansatte er fornøyde med arbeidsinnsatsen min.