Sider

8. januar 2013

Svart utstilling.

Vi fikk en oppgave om å lage en utstilling med en bestemt farge. Fargen kunne brukes i forskjellige nyanser og med forskjellige mønster. Vi valgte da fargen svart. I utstillingen skulle vi bruke forskjellige begreper for å beskrive et design. Begrepene vi fikk var; helhet, balanse, rytme, kontrast, linje, form, flate, volum, proporsjoner, farge, struktur, tekstur og mønster. Utstillingen er satt sammen av forskjellige materialer som, tapeter med forskjellige mønster og toner, tekstiler og plast i bakgrunnen. Vi har et bord som er lagd av en palle som er malt svart og fått fire hjul på. Vi har to byster, en stekepanne, et hode, ett par sko og noen andre små detaljer. Utstillingen fikk en grotesk, humoristisk og gjennomført stil. 

7. januar 2013

Material-plansjer.

Her er en material-plansje til et soverom til en voksen person. Tapeten er en blå med brune stiliserte blomster. Det stoffet på venstre side er noen hvite gjennomsiktige gardiner med noen små striper på, det hvite stoffet midt på er en bit av sengeteppet og har noen hvite striper som vises godt, og de tre nederste stoffbitene er til tre forskjellige puter til sengen, alle har samme mønster som er stiliserte blader, med forskjellige farger. 


Her er en material-plansje til et soverom til ei jente på 5 år. Tapeten er fargerik og stripete, og gjør rommet ekstra livlig.  Den stoffbiten helt nederst med forskjellige farger og noen sirkler på er en bit av sengeteppet, det hvite oppe til venstre er noen hvite gardiner med et svak mønster på, og de tre blå bitene er til puter på sengen. 


Mønster i rom.

Her er et eksempel på en bra måte og blande farger og mønster på. Den blå fargen gjentar seg i det meste i rommet, noe som gjør det litt mer behagelig å se på, enn hvis det var en blanding av mange farger. Mønstrene og fargene skaper en helhet og ser ganske gjennomført ut når de er satt sammen som dette.

Her er et litt dårligere eksempel på mønster og farger. Mønstrene på sengegavlene og gardinene, dynene, og gulvteppet, gjør at alt blir litt rotete, og stressende å se på. Det meste ser gjennomført ut, men pga. alle de forskjellige mønstrene og fargene blir det litt for mye som skjer i rommet. 

4. januar 2013

Lilla - R40B

- Mystisk og romantisk. 
- Kan være kjølig eller varm.
- Regnes for å være en helende farge.
- Holder søvnløsheten unna. 


 
R40B ligger ca midt mellom rød og blå i fargesirkelen. Det er en varm farge, men samtidig litt kald farge. Denne lilla fargen passer kanskje best på veggfarger som f.eks. venterom på et sykehus, tannlegekontor m.m. for barn. Siden det er en rolig og avslappende farge. Den kan også brukes på et soverom, for både voksne og barn. 

I dette rommet har de valgt lilla vegger med en gul sofa og gule detaljer. Det er bevisst brukt komplementær farger og farge kontraster i dette rommet. Bildene på veggen gjør at det blir mer bevegelse og spenning i rommet. Veggfargen er en litt intens lilla, den er ikke så veldig avslappende å se på, men mer livlig og gøyal. 

I dette rommet er det brukt ton-i-ton farger. Det er forskjellige nyanser av den lilla, som går igjen i nesten hele rommet. Fargen og nyansene gjør at det er et rolig og avslappet rom, men samtidig litt spennende med mønsteret på tapeten og de myke formene rundt om i rommet. 


I dette rommet er det en lilla farge på alle vegger, gulvteppet, sengeteppet, og detaljene. Her er det en litt mørk lilla farge på veggene, som gjør at rommet blir litt 'trist'. Men ved hjelp av alle detaljer, som f.eks. taklampen, bildet på veggen, krakkene, og måten de har lagt 'motsatte' farger på veggene, gjør det ganske spennende igjen. Det er kanskje litt mye bevegelse og urohet til å være på et soverom. 

Her er det en litt mer dramatisk stil i rommet enn de andre. De mørke lilla fargene og nyansene gjør at det blir litt tungt, og gjør kanskje at rommet blir litt trøttende å være på. De lilla, svarte og sølv tonene passer godt sammen, og fullfører den dramatiske stilen. 


Stilen på dette rommet er en ren og enkel stil. Hadde dette rommet vært hvitt med svarte detaljer, hadde det blitt litt kaldt og kjedelig å se på. Men de lilla detaljene gjør dette rommet avslappende, varmere og mer livlig å være på. 
Kilder: 
http://www.home-designing.com/2009/06/beautiful-bedroom-designs
http://www.bjoku.com/beautiful-home-interior-design-from-anton-valiev/sweet-curtain-idea-room-interior-design/
http://wallpaperstock.net/purple-innern_wallpapers_29046_1920x1080_1.html
http://www.gomoneyways.com/?p=3194